Aandelen die maandelijks dividend betalen

Aandelen die maandelijks dividend betalen

0 Door Gewoonbeleggen.nl

Wanneer je op zoek bent naar extra dividendinkomen, dan staan aandelen die maandelijks dividend uitkeren waarschijnlijk hoog op jouw lijst. Misschien ben je op zoek naar een regelmatig inkomen uit dividend om je kosten te kunnen betalen. Wachten tot een kwartaaldividend wordt uitgekeerd kan dan voor je gevoel veel te lang duren. Er zijn verschillende manieren om toch een maandelijks inkomen te ontvangen uit dividenden en het is niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Een maandinkomen met kwartaaldividenden

Veel bedrijven betalen het dividend per kwartaal, halfjaar of zelfs per jaar uit. Zo zijn er bedrijven die uitbetalen in januari, april, juli en oktober. Andere bedrijven betalen jaarlijks uit in februari, mei, augustus en november. Omdat bedrijven met een kwartaaldividend deze dividenden in verschillende maanden uitkeren, kun je toch een maandinkomen uit dividend krijgen.

maandelijks dividend

Je doet dit door bij het kopen van aandelen rekening te houden met de maanden waarin er op het aandeel dividend wordt betaald. Zorg dan dat je aandelen uitkiest die op verschillende momenten in het jaar uitbetalen. Je kunt al met aandelen van 3 verschillende bedrijven elke maand een dividend ontvangen.

Selecteer bijvoorbeeld een aandeel wat in het 1e kwartaal in januari uitkeert, een aandeel wat in het 1e kwartaal in februari uitkeert en nog een aandeel wat in maart uitkeert. Dit herhaalt zich ieder kwartaal en zo ontvang je iedere maand een dividend.

maanddividend

Ontvang maandelijks dividend met dividendaandelen

Maandelijkse dividendaandelen zijn beleggingen die elke maand een dividend uitkeren in plaats van per kwartaal of per jaar. Het kan dan gaan om aandelen, preferente aandelen of beleggingsfondsen. Deze regelmatige dividendbetalingen zorgen voor een continue inkomstenstroom.

Waar vind je aandelen die een maandelijks dividend betalen?

Op de Nederlandse beurzen AEX en AMX vind je eigenlijk geen aandelen die per maand betalen. Daarvoor moet je echt gaan handelen op buitenlandse beurzen. Zo kun je op de Amerikaanse NASDAQ aandelen en ETF’s vinden die maandelijks uitbetalen.

maandelijkse aandelen

Combineer verschillende aandelen

Bij het opbouwen of uitbreiden van je aandelenportefeuille kun je ook een mix maken van aandelen die per maand betalen en aandelen die per kwartaal betalen. Zo kun je de maandelijkse dividenduitkeringen  snel verhogen.

Ontvang elke maand dividend

Als je graag iedere maand inkomsten wilt hebben uit je beleggingsportefeuille, dan zijn maanddividenden een prima keus. Je kunt dit ook voor elkaar krijgen door selectief aandelen te kopen die een kwartaaldividend betalen. Welke manier je ook kiest, maanddividenden leveren een voortdurende stroom van inkomsten op.

Disclaimer: De door Gewoonbeleggen.nl op/via deze site verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst